Estany Negre, Tort i Trullo i Estanys de Trescuro.

L'Estany Negre, està situat a 2.400 metres d'alçada i rep el seu nom per la gran profunditat de les seves aigües (100 m.).

Per arribar a l'Estany Negre tenim 3 opcions :

OPCIÓ A: COMPLETA (4x4)
El 4x4 en durà fins l'Estany Negre

(1 h. de trajecte). Durant la pujada veurem l'espectacular vista de la zona de protecció integral dels Estanys de Trescuro i continuant amb l'ascenció arribarem als estanys Tort i Trullo, al costat del refugi Josep Ma. Blanc.

A 5 minuts a peu arribarem a l'Estany Negre.

El 4x4 farà una parada d'1 hora i després tornarem al poble d'Espot. 

OPCIÓ B: COMBINADA (4x4 i a peu)
El 4x4 ens durà fins l'Estany Negre

(1 h. de trajecte). Allà estarem tota l'estona que vulguem. Per tornar baixarem a peu, pel mateix camí que hem pujat, fins la presa de Lladres

(a 1'30 h. de l'Estany Negre), on el 4x4 ens recollirà a l'hora acordada en el moment de la sortida per tornar al poble d'Espot. 

OPCIÓ C: ANADA (4x4) 
El 4x4 ens durà i ens deixarà a l'Estany Negre (1 h. de trajecte).

Aquesta excursió es realitza amb un mínim de 6 persones; els grups es fan al punt de sortida, sense prèvia reserva; el tiquet de retorn només serà vàlid pel mateix dia de l'anada.

Què podem fer?

- Baixada a peu fins el poble d'Espot. (3:30 h.) Tot seguint el camí dels 4x4 fins la presa de Lladres, trobarem el caminet (indicant amb un  cartell) que ens portarà fins el poble d'Espot.

- Podem fer la travessa fins l'Estany de Sant Maurici. Pujarem per l'estany de la Coveta i el Coll de Monestero (2.710 m.) i descendirem fins a  Sant Maurici (1.950 m.) tot passant per la Vall de Monestero. Aquesta travessa és d'una dificultat alta i té una durada d'unes 5 hores.

- Pic de Peguera (2.982 m.) (2 h. aprox. anada) / Pic de Saburó (2.906 m.) (2 h. aprox. anada)

© 2017 by ​ASSOCIACIÓ de TAXIS d'ESPOT.  Created by BLAUHAUS AUDIOVISUAL

 Ctra. Sant Maurici s/n   25597   ESPOT  -  LLEIDA       tel: 973 624 105       info@taxisespot.com

  • facebook
  • instagram